Здравје

Велат дека се во животот си има своја цена. Некои луѓе уживаат во животот на самци, но научниците тврдат дека независниот животен стил и осамениот ум можат да го зголемат ризикот од сенилност покасно во животот.

Според новите истражувања луѓето кои не се во брак или не живеат со партнер на средовечна возраст, имаат зголемен ризик за развој на Алцхајмерова болест.

Знаеме дека шетањето е добро за нашата линија и за општото здравје, но новите испитувања покажаа дека шетањето не прави и попаметни.

Не е важно дали ќе шетате брзо или бавно, сами одредете си ја брзината која ви е угодна, три прошетки неделно од по 40 минути можат да ја подобрат интелигенцијата.

Научниците тврдат дека умерените прошетки ги подобруваат врските во мозокот, се борат против намалувањето на мозочните функции поврзани со стареењето и го подобруват размислувањето.
 

Прошетките се добри за целото семејство

Правилната исхрана е многу важна не само за идната мајка, туку и за идниот татко. Испитувањата покажале дека храната која ја зема мажот, како и претераното користење на алкохол, пушењето и сл. има огромно влијание врз квалитетот и бројноста на сперматозоидите.

Доколку се обидувате да забремените или размислувате за бременост и забременување, добро е да почнете да се придржувате за здрави животни навики. Постојат работи кои можете да ги направите уште пред зачнувањето, кои ќе го подобрат вашето здравје и здравјето на бебето во текот на бременоста.

Престанете со пушење

На врвот на препораките за она што е пожелно да го направите пред зачнување е престанокот со пушењето.

Pages