Трудници во третото тромесечие од бременоста-од 27 до 40 нед

Бременост, прегледи во бременоста, качување на тежина, проблеми во бременоста, искуства и совети за здрава бременост,
Правила на форумот
ТУКА
Ве молиме да се придржувате до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани , едитирани или префрлени во друга тема. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, ве молиме започнете нова.

Трудници во третото тромесечие од бременоста-од 27 до 40 нед

Испратиод Peperutka » 12 Мар 2013, 18:32

Еве и за третото :grin: :grin:
Јас спаѓам во ова тромесечие,леле колку брзо помина времето (smile) (smile) Добро се чувствувам,бебуш мава клоци и боксови и што се не (w1) Стомакот ми е голем но сеуште не ми смета многу при дом.обврски за понатаму ќе видиме.
Ајде трудници пишувајте (rad)
Peperutka
Чувар на форумската ризница

Мислења: 2217
Придружен: 18 Окт 2010, 19:28
 Му се допаѓа: 860
 Им се допадна: 509

Re: Трудници во третото тромесечие од бременоста-од 27 до 40

Испратиод SIMONA » 12 Мар 2013, 20:00

Уф супер тука можеме да коментираме за се и сешто (smile)
Мене вчера и денес мнооогу ми се лоши :YMSICK: на нервна база ми е знам ама ќе пројде...
Утре највероватно на последна контрола на 16 влагам во 9ти (smile)
SIMONA
Редовен член
Редовен член

Мислења: 273
Придружен: 27 Ное 2012, 19:01
 Му се допаѓа: 73
 Им се допадна: 81

Испратиод Fiona » 22 Мар 2013, 19:05

Леле јас сега гледам дека сум стигнала за во третава група (joy)
Значи се ближи happy day (laugh1) (thumbsup) (laugh1)
Fiona
Редовен член
Редовен член

Мислења: 296
Придружен: 13 Јул 2012, 11:56
Локација: Скопје
 Му се допаѓа: 39
 Им се допадна: 130

Испратиод Peperutka » 04 Апр 2013, 12:33

Здраво големи мешиња (smile) (smile)
Да си дадам јас тука еден извештај,се немав време да напишам нешто (love5)
Во понеделникот бевме на контрола и бебуш е супер,мило на мама и тато,бегаме за 1 недела понапред,сега имаме 1.650 грама (rad) (rad) (rad) Д-рот рече дека е се ОК со бебуш,се оди во прилог на здраво бебенце,што мене и мм не прави многу среќни (rad) (rad) (rad)
Сега ни рече и нешто друго.Заради сето тоа што се случи со првата бременост и тоа што ми е шеќерот малку покачен(што па и не е проблем),никако да не го чекаме терминот за породување,туку некаде кај 38-39 недела породувањето да се изврши со царски или со провокација.Само треба да најдеме доктор преку врски за да се договориме за породувањето,што и така ќе направиме со мм.Уште поубаво,бебуш ќе си го видам порано,не сакам да ризикуваме,да чекам болки па да се искомплицира како со првото (cry1)
Толку во оваа тема,ќе си пишам во соодветна за испитувањата што ги правев
Трудници,бидете ми добри,ајде ние сите во оваа тема ситно броиме (lovet) (lovet)
Peperutka

Мислења: 2217
Придружен: 18 Окт 2010, 19:28
 Му се допаѓа: 860
 Им се допадна: 509

Испратиод stela » 04 Апр 2013, 13:16

Пеперутка одлични вести! Многу ми е мило што се е во најдобар ред (thumbsup)
Јас и ти имаме ист термин,како што приметив.
Мене еве последниве неколку дена ме боли стомакот доле,кога ке станам нагло,или ке се забрзам,а некогаш пак од чиста мира. Инаку утрово во вц кога се избришав имам една точка крв,развлечена,сигурно е некој капилар или несто слично,затоа што после кога бев пак немаше ништо.
Симона ни ја нема ,сигурно си се гушка со бебушот.
поздрав до сите
stela
Редовен член
Редовен член

Мислења: 298
Придружен: 29 Апр 2012, 21:20
 Му се допаѓа: 93
 Им се допадна: 158

Испратиод Fiona » 19 Апр 2013, 10:13

Стела и јас чуствувам така по малце болка некогаш, повеќе на лева страна баш кај што е малечкото... Докторот ми рече ништо не е, нормално било... е ај сега (unsure)
али ајде чим така вика, ваљда повеќе од мене знае (laugh1)
2 килца тежиме ни кажаа вчера и го гледам вака абе цел на мене (laugh1)
малце да се пошалам...
Пеперутче како си ти??
Кои се другите мешиња што се веќе во последнава група.. ајде пишете!!!
(laugh1) (b4) :grin:
Fiona
Редовен член
Редовен член

Мислења: 296
Придружен: 13 Јул 2012, 11:56
Локација: Скопје
 Му се допаѓа: 39
 Им се допадна: 130

Испратиод BABYEARS » 19 Апр 2013, 11:41

Мешиња и јас имам болки во мешето, како менструални ми се ( ме боле и долу ниското кај јајниците и половината ) а одвреме имам болки и долу кај срамната коска :ymblushing: се надевам не е ништо страшно. Во четврток попладне сме на преглед па ќе си прашам.
поздрав мешиња (kup)
BABYEARS
Нов член
Нов член

Мислења: 68
Придружен: 13 Авг 2012, 18:04
 Му се допаѓа: 2
 Им се допадна: 64

Испратиод *Devojce* » 22 Апр 2013, 13:42

Zdravo Idni mamicki!
Poleka poleka i jas stignav vo tretovo tromesecie.Sega sum 28 nedela denes ke odam na kontrola pa da vidime sto ke kazat.I mene mi se javuva jaka bolka od levata strana dolu vo stomakot, bas me isplasi prviot pat ama kako sto procitav po forumive normalno bilo toa.Mi pomaga casa voda i da legnam na leva strana.Kako se spravuvate Vie so ovie bolki?
[ img ]Make a pregnancy ticker
*Devojce*
Нов член
Нов член

Мислења: 18
Придружен: 12 Ное 2012, 13:09
 Му се допаѓа: 0
 Им се допадна: 1

Испратиод ani4ka » 22 Апр 2013, 14:01

eve ne i nas..od denes spagame vo ovaa grupa :) ama leta vremeto kako vcera da gi vidovme bfp
super sme si si rastime si klocame, sekoj den se posilno (thumbsup) na 30ti planiram da odam na pregled oti ne mi se ceka posle praznicite ke ne fatat..a za bolki i jas imam dolu i najintenzivni se koga pesacam a mojata d-r na toa mi rece - ne se brzaj odi si poleka (rolll) demek jas maratonec (rolll) mene mi pomaga da legnam da odmoram malce i vednas mi pominuva. a za stomakot bi sakala da mi e pogolem..ne deka ne e no jas sakam da mi e golemko..se nadevam sega veke i poveke ke mi porasne. pozz za site i se citkame.
ani4ka
Редовен член
Редовен член

Мислења: 427
Придружен: 14 Јун 2012, 11:09
 Му се допаѓа: 133
 Им се допадна: 217

Испратиод imambebe » 08 Мај 2013, 13:07

I nie sme veke tuka od denes. Kolku brzo stignavme do tretoto tromesecie. Daj Boze i ova tromesecie da mi pomine kako i prethodnite dve. Dobri sme i jas i bebus, on veke na golemo si kloca, iako vcera bese malku potivok pa i me isplasi malku, ama go isprovocirav pa si mrdkase. Denovive sme na kontrola na krvnata slika, urina, urinokultura i brisevi. D-rot taka mi kaza sega da gi napravam 4 brisevi, a posle nakaj 35 nedela samo za streptokoka. Se osekam dobro, ama imam zgolemen apetit, koj se trudam kolku mozam da go ignoriram.
Za meseto jas mislam deka mi e super, iako pred nekoj den edna poznanicka mi rece deka nejze tolkavo i bilo vo treti mesec. Mene mi e vazno bebus da mi e zdrav i ziv i da si rasti kako sto treba, a mesheto kaj sekoj e razlicno.
Pozdrav meskovci.
imambebe
Форумски домаќин
Форумски домаќин

Мислења: 1562
Придружен: 29 Апр 2011, 23:18
 Му се допаѓа: 397
 Им се допадна: 868

Следно

Return to Бременост

Кој е присутен

Моментално присутни на овој подфорум се: Bilence 123, blagicab и 3 гости