Чет Мар 12, 2015 6:16 pm
A i edna od priconite za dppntaniot abortus moze da bide ova
Чет Мар 12, 2015 9:41 pm
Iskreno me cudat referentni vrednosti na TSH do 5. Kaj nas vo laboratorija drzavna se do 4, megutoa specijalistot dr Karanfilski bese izricen deka mora da go drzime do 2 za zabremenuvanje poradi mojata istorija so spontani.
I mene zlezdata na eho mi e super normalna, duri i vo bremenost ne pokazuva jazli nitu zadebeluvanja, no vo bremenost hormonot mi skoka od 1,5 na 3 i kusur. Na eho ne se gleda kako zlezdata se spravuva so zgolemenata potreba od tiroksin vo bremenost. Od tolku napatenost, jas si najdov lekar koj imase volja da mi dade terapija i pokraj toa sto TSH se uste mi bese vo referentnite vrednosti (no nad ramkata za uspesno zabremenuvanje). Sakav se, ama totalno se sto moze da e pricina da isklucam.
Mozebi poviseniot TSH kaj tebe e rezultat na stres ili nesredenost na hormonite po neodamnesniot spontan. Ne velam ne. I ne mora nuzno toj da e pricinata. No,za eden mesec, koga ke se potsredis, jas bi te posovetuvala da go ispitas pak. Ako e pak visok, neka ne te zalazuvaat so prikazni kako zlezdata na eho e normalna i drugi bla bla, terapijata e tolku ednostavna i nestetna, ne znam zosto im e tolku problem da ja dadat. I pojdi na strucen internist ili endokrinolog, ne ginekolog i ne opst lekar.
Чет Мар 12, 2015 10:41 pm
Sekako deka ke odam,na kontrola uste ednas,samo da vidam da mi dojde pa posle ke gi proveram pak hormonite. I na ginekolog ne sun bila so ovie rezultati niti na eho. Me gledase na eho drug spec. za tiroidna (privatna ordinacija) . No sepak blagodaram i ke se ispituvam ponataka.