Кои испитувања се праваат во случај на неплодност, резултати од испитувањата на неплодност и што потоа.
Правила на форумот
ТУКАВе молиме да се придржувате до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани , едитирани или префрлени во друга тема. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, ве молиме започнете нова.
Пет Дек 05, 2014 7:47 pm
Јас веднаш прашувам после ХСГ-то да се фрлиме на работа па нели поголеми се шансите ,ајде ќе видиме за сега не сум уплашена, само се да излезе во ред, болката ќе ја истрпам,Фала ви и на двете за советите :*
Саб Дек 06, 2014 7:39 am
*Sweety* болката ќе зависи од тоа дали каналите се запушени. Јас воопшто не знаев какво е испитувањето, мислев дека постапката е како ехо на стомак. Добрата работа е што се` се завршува за минута, а и не е стршно. Мене не ми рекоа после ХСГ то да паузирам со ништо, туку се најнормално да си функционирам. После снимањето немав никакви болки, можеби само од главата знаеш ние какви сме. Ти посакувам среќа најмногу на свет
Пет Дек 26, 2014 2:29 pm
na brisevite mi izleze kandida e sega neznam dali ke mi pravat hsg,seuste ne sum zakazala poradite praznicite ne rabotat ke dzvonam vo ponedelnik pocnav da stavam vaginaleti ama dobiv I staviv edna e sega koga ke mi zavrsi dali moze da gi dostavam drugite dve I dali nesto ke preci za hsg neznam moze lu nekoj nesto da me posovetuva
Пет Дек 26, 2014 3:16 pm
Кандидата не пречи битно е да нема бактерии, а со вагиналетите ке ти помине што ги ставаш. Каде правеше брисеви?
И хсг каде ке правиш?
Пон Дек 29, 2014 8:21 am
Moже ли мала помош утре ми е седми ден и ми закажаа за ХСГ во 11 поради праазниците не работат а ќе треба да го направам следниот месец, мене секако ми е завршено мн рано да не е оти ден порано јас баш и потнецирав ми рече нема проблем, може ли совет
Вто Дек 30, 2014 2:05 pm
Еве сум завршив и двата се проодни и сега журката може да почне на мм му велам голема работа завршивме денес, е сега за болење боле ама и не е до толку страшно исто како прв менструален ден додека трае снимката и наредните пола саат проблемот е што не можеш да се свиткаш ,беа многу фини и докторот и сестрата се ми објасниа ме оставија малку да полежам па чоколатце вода ми донесоа јас мислам дека повеќе ме болеше оти бев стегната а да се опуштив нема да има проблем како и да е имате сите подршка од мене и немојте да го одложувате ова со месеци процедурата трае пет минути, јас испитувањето го правев во една приватна клиника што е специјализирана само за ренген и не платив ништо бидејќи имав упат а гледам дека во Мк. е поразлично , извините за долгиот пост ама морав да пишам за некој што му се потребно
Чет Мар 12, 2015 12:59 pm
Јас ХСГ закажав за в понеделник.
Но Др ми препорача со анестезија. Дали е со целосна? Ми кажаа процедура со сируп за прочистување и еспомисан таблети. Ова е заради анестезијата или...?
Маја ти кај правеше ХСГ?
Ве молам некое искуство иако знам дека е краткотрајно испитување и ако ма проблем мислам веднаш се решава
И прашање до оние што го правеле. Дали бевте уплашени или сл.
Јас сум некако смирена иако со анестезија
Чет Мар 12, 2015 1:46 pm
леле каква анестезија за хсг смешно е навистина, а докторов сака само пари да си земе зашто таа ке ти биде наплатена, не знам кај ке правиш ама само за плодност знам дека нудат анестезија за пари. Постапката трае едвај 5 минути, јас немав никакви болки помина додека да трепнам а и да има болки не се нешто што неможе да се издржи. анестезијата како ја сфакате не знам ама не е наивна ствар и за вакви нешта е безмислено да се користи. Како ке рагате утре ден ако се плашите од хсг
јас правев во систина и немав никакво прочисдтување само ми бараа чисти брисеви и ниска седиментација, како што кажав постапшката траеше 3 минути, после пиев антибиотик пет дена и тоа е тоа. Како комплицираат некои доктори тоа чудо. И не прифаќај анестезија само ќе си се измачуваш себеси, треба да не јадеш и пиеш 12 часа, боцкање, инфузии за ништо буквално. Те уверувам најдобронамерно дека е чиста шала ова хсг ако е докторот стручен .
Последна измена од vesnicka на Чет Мар 12, 2015 1:49 pm, изменето вкупно 1 пати.
Чет Мар 12, 2015 1:48 pm
Јас не бев уплашена, само преплашена. Др. нешто ме прашуваше, а јас од што бев 1000000% сконцентрирана на постапката и стравот - уста не отворив. Другиот др. му рече дека сум уплашена. Мене ми беше речиси исто како и обичен преглед - се тоа ми е непријатно, ама не дека беше нешто толку болно. Не сум слушнала каква анестезија ставаат, според моето искуство нема ни никаква потреба. Поголема болка има кога каналите се полузатнати, па се обидуваат со течноста да ги отворат.
Чет Мар 12, 2015 2:25 pm
Kit Kat, ti da ne pravis HSC - histeroskopija? Oti po sredstvoto za procistuvanje i anestezijata mene na toa mi lici.
Inaku Maaja pravese HSG vo Plodnost so analgezija, ne anestezija. Na prethodnata strana ima objasneto sto e toa.