Кои испитувања се праваат во случај на неплодност, резултати од испитувањата на неплодност и што потоа.
Правила на форумот
ТУКАВе молиме да се придржувате до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани , едитирани или префрлени во друга тема. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, ве молиме започнете нова.
Чет Мар 12, 2015 3:05 pm
Фала ви.
Ќе видиме како ќе поминам. Ќе ви кажам.
Инаку јатрва ми кога правеше пред некоја година правеше без анестезија и не ми препорачува без. Вели дека неиздржливо болно било.
Инаку Дебора можеби е рано за страв
А Лејла убаво пишува ХСГ испитување провоодливост на канали.
Можеби Др. мислеше на аналгезија.
Не знам овие прочистувања заради анестезијата се?
Зошто јас на крај од разговорот со сестрата кога закажував и кажав дека со анестезија ќе биди. Ми рече тоа нема врска ова е процедура за ХСГ а за анестезијата ќе кажете кога ќе дојдите в понеделник.
Па тоа е сепак фала.
Чет Мар 12, 2015 4:37 pm
КитКетко значи и ти ќе правиш ХСГ. Со среќа. Јас моето искуство го имам пишано на некоја од претходните страници. Јас не знаев што е тоа и мислев нешто како рентген. Постапката вистина траеше околу три минути. Кај мене болеше, бидејќи имаше запушување, па додека да пробие течноста болеше. Не знам што совет да ти дадам, ти прецени си.
Се надевам само дека ќе ти помогне во остварувањето на твојата цел
Чет Мар 12, 2015 5:03 pm
Da mnogu e bolno bez anestezija hsg to barem kaj mene bese taka
Чет Мар 12, 2015 5:04 pm
Кит кат и мене матичниот ми предложи со анестезија ама тоа не е целосна него само малку те зашеметува не заспиваш ама ќе морав да преноќам во болница искрено и заради тоа не ја одбрав таа варијанта,пишав дека јас бев стегната од страв и заради тоа малку ме болеше значи не е страшно велат ако се запушени повеќе боле значи исто како прв ден од циклусот а кај мене секогаш првиот ден ми е болен,искрено кај мене за пола час помина и болката и крварењето и се се заборавува ти си јака жена на тебе си е одлуката дали со или без
Чет Мар 12, 2015 7:18 pm
Што би правела јас без вас
Навистина трпам болка но со др. сме доста блиски и ми рече не те оставам без анестезија. А по тоа што рече дека само еден саат ќе треба да останам бо болница потоа се нормално по дома не е ништо страшно.
Јас со целосна анестезија после 5 саати од киретажата го шетав синко да не мисли на загубата. Па еве ме здрава и жива.
Сепак фала кренав многу прашина
Чет Мар 12, 2015 8:29 pm
Да се надоврзам на муабетет, јас само што направив ХСГ, станав и си отидов, одма патував и си продолжив истиот ден со сите активности, никакво лежење, никакво крварење, се нормално, само 3 минути беше болно со среќа
Чет Мар 12, 2015 9:15 pm
Stom doktorot taka kazal, Kit Kat odi si na sigurno.
Mozebi se somneva deka se zapuseni kanalite pa duri da probie tecnosta moze da boli. Ne daj Boze neli, no sepak igraj na sigurna karta.
A Sweety, ne mi e jasno zosto da treba da prenokis vo bolnica ako primis anestezija. I jas kako Kit Kat so celosna anestezija i po kiretaza i po histeroskopija najnormalno funkcionirav i bev pustena istiot den od bolnica.
Пет Мар 13, 2015 9:44 am
Па незнам Лејла така ми кажа матичниот кога ми даде упат ми кажа имаш две опции со или без, он работи во болница и во таа болница да правам ако сакам ама дека се преноќува и ми вели тоа малку те зашеметува или без и ќе стиснеш заби