Бричење или депилација?
44 мислења
• Страна 1 од 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Бричење или депилација?Кој е Вашиот избор?
Re: Бричење или депилација?depilacija se razbira-no otkako ostanav bremena,nekako kako kozata da mi e pocustvitelna,bas cuvstvuvam bolka pri depilacija
Re: Бричење или депилација?Преферирам бричење,барем за тоа нетреба многу време а за депилација,убава ми е на Veet и кремата за депилација и спрејот,многу се едноставни за употреба.
Re: Бричење или депилација?Јас ги користам лентите за депилација на Veet, одлични се. Лани купив едни никакви на Силк - беа за фрлање, неупотребливи. Под мишка само бричење, не можам да замислам да се депилирам таму, од страв, не од друго. (scared)
Во козметички салони ми е страв да одам. Ако го употребуваат истиот восок (а често прават така), воопшто немам доверба во хигиената. Велат дека со загревање на 70 степени се уништуваат микроорганизмите, ама мене тоа ми е сосема неверојатно. Ако употребуваат нов за секој клиент, добро. (smile)
Re: Бричење или депилација?i jas sum protiv depilacija pod miska,zatoa sto pod miskata ima premnogu zlezdi koi mnogu lesno se vospaluvaat,a i mnogu kapilari koi vaka ne mozeme lesno da gi zabalezime,no mnogu lesno moze da ispukaat.Kolku sto sum jas informirana medicinski ne e preporacliva depilacija pod miska
Re: Бричење или депилација?Најдобро е депилација и тоа со восок,но како побрзо решение некако ми изгледа депилација со крем или спреј.Но често ми се случува и да се избричам,имам машинка за бричење и тоа може да го правам било каде а не само во купатило (rolll)
Re: Бричење или депилација?Преферирам депилација, со депилатор и лентите на Veet. За мишки користам брич и јас знам дека медицински не се препорачува депилација. Задоволна сум од депилаторот многу.
Re: Бричење или депилација?Def. depilacija i toa so masinka, pod miski so bric a odam na kozmeticar za preponite.
Re: Бричење или депилација?depilacija definitivno.nozete so masinka,a za preponi tuka mi e skapo,ama za dve nedeli ke otidam,moram,ne mozam da se bricam vekje ,ne gledam nisto od stomakot (laugh1)
44 мислења
• Страна 1 од 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Кој е присутенМоментално присутни на овој подфорум се: Нема регистрирани корисници и 1 гостин |
|