Бременост, прегледи во бременоста, качување на тежина, проблеми во бременоста, искуства и совети за здрава бременост,
Правила на форумот
ТУКАВе молиме да се придржувате до темите. Пораките кои ја насочуваат темата во друга насока, ќе бидат избришани , едитирани или префрлени во друга тема. Доколку сметате дека нема соодветна тема или не можете да ја најдете, ве молиме започнете нова.
Сре Мар 11, 2015 1:44 pm
Jas pocnav silni i jasni dvizenja da osekam od 18 nedela od 20 veke se gleda na stomakot kako mi ripa nemam pojma dali e race ili nodze oti postojano se vrti ima uste mnogu mesto kaj nas rano e.Mene mi e mnogu zabavno da go gledam kako se dvizi vo stomakot sigurno i na drugite mamicki. Dodeka pak na taticko mu e strav kako vo filmot alien mu bilo . Pozdravce
Сре Мар 11, 2015 2:33 pm
Lejla Kako si,Se blizhi mila denot,Kako Se osekjash? Bilence I orhidea Kako ste so pregledite.Ostanatite kaj vas shto ste so pomali meshinja se e super I kaj vas.Ve mislam site.pozz
Сре Мар 11, 2015 3:39 pm
Cekam Anence, cekam i poleka dospremuvam doma Skoro ke e, i se mi se cini deka mi fali uste po nesto, pa me faka panika dali ke se snajdam so malo bebe...
Ti kako si? Ve pustija doma? Uzivas li so maleckata? Dodeka spie poveke, pisuvaj ni oti za nekolku meseci nema da e tolku mirna
Сре Мар 11, 2015 3:44 pm
mamicka25 wrote:Mamicki a koga pocnuvaat da se poznavaat, odnosno da se gledaat dvizenjata na bebenceto vo stomakot, racinjata, nozinjata... Imate li takvo iskustvo!!! pozz
I jas gi osetiv prvite dvizenja ubavo okolu 20 nedela, a veke kon 23-24 nedela pocnav da zabelezuvam i branuvanje na stomakot. Ama race-nodze uste nemam primeteno, iako na dopir osekam desno koga udira deka e stapalce, notoa mislam oti mi e poveke sugestivno zatoa sto mi kazaa deka tamu mu se postaveni nodzinjata. Isto taka, i pokraj toa sto intenzivno mrda, do sega ne sum osetila bolka od klocanje nitu pak me razbudilo so mrdanjeto. Verojatno kaj sekogo e individualno.
Сре Мар 11, 2015 5:15 pm
Утре си одиме дома здравје.Вчера сама ја избањкав,сменивме пелена и се пресоблековме сами од мака се ќе научиш.Тука додека да дојде некој да ти покаже може и цел ден да помине.Не се оптететувај дали се ти е спремно.Кога ќе бидеш со малиот на ништо нема да мислиш само ќе го гушкаш и мирисаш,гледаш...преубаво чуство
Сре Мар 11, 2015 6:02 pm
I nie sme dobri, bevme nekna na pregled bidejki imav silna bolka na desnata strana nekade pod gradata i nakaj zeludnikot i doktorot mi rece deka tamu mu bilo glavceto i zatoa me boli, me pritiska na crniot drob. Mnogu me bolese, cela vecer nemozev da zaspijam. Vo vrska so poroduvanjeto nekako ne mi bese siguren so prirodnoto, osetiv deka ne sakase da mi spomne carski, neznaese kako ke reagiram. Mi veli mnogu zeni se porodile i karlicno prirodno, ama kako so pola usta mi go kaza toa, od druga strana veli deka bebceto dosega bilo 2500 i deka mozelo do krajot da kaci uste edno kilo i deka vo toj slucaj nemozelo karlicno poroduvanje. Imalo sansi da se zavrti do krajot, no mora da se vodi smetka za papocnata vrvca koja mu bese na vratot, ne okolu, ako se zavrti so glavceto nadole mozelo da se zamota so papocnata vrvca. Ostanuva da vidime sto ke bide. Guski do site vas. Anence uzivaj so maleckata. Lejlicka koga ke mozes pisuvaj sto se si sprema, zatoa sto i jas pocnuvam da se podgotvuvam ama se mislam ke zaborav nesto i jas.
Сре Мар 11, 2015 7:26 pm
Cao Anence i devojki koi ste on line jas vo ponedelnik ke odam na pregled,da vidam kako e malata,skoro se e spremno za nejze,alistenca ispereni,kupivme kolicka so transporter i krevetce ne mozam da im se naraduvam,samo dusickata moja da mi bide ziva i zdrava,i da si ja docekame so lesno ,pred nedela pravev krvna slika ok bese nemam problem,sega ke cekam vo 35 ned da gi pravam brisevite i poleka da se spremame za dusickata mala,vremeto leta ke dojde i toj den koga ke se sretneme pisete kako pominuvate vie,jas osven so nizok pritisok sto mi se slucuva mn retko,i so belo pranje ne obilno,nemam dr problemi,da se nadevam taka da ostane do kraj Anence gusni go maleckoto i so lesno da si pominuate
Сре Мар 11, 2015 10:09 pm
Како сте мешиња???
Ние сме добри, оддамна не сме се читнале, немаме време малку по малку се подготвуваме и се мислам дека нешто ќе завршам за тој ден се нешто трето излегува.
Да ве прашам во последно време чувствувам како некоја болка доле под стомакот како со нож некој да ме сече .
Има ли некоја со таква болка, тоа трае моментално и прекинува и така неколку пати во текот на денот без разлика што правам???
Во понеделник треба да одам на контрола ама некако не ми се чека до тогаш.
Што мислите што би можело да биде???