Бременоста по седмици

 

ТЕКОТ НА БРЕМЕНОСТА ПО СЕДМИЦИ

 

Откако ќе пресметате во која седмица од бременоста се наоѓате, кликнете на линкот во табелата со тој број и ќе можете подетално да прочитате што се случува со Вас и Вашето бебе во таа седмица.

 

Сепак имајте на ум дека описот е приближен, односно може да има разлика кај различни жени со различни бебиња. Имајте на ум дека секоја жена е посебна и дека нема две исти бремености ниту кај една иста жена.

 

 

Бременост по недели

 

1 седмица 2 седмица 3 седмица 4 седмица 5 седмица 6 седмица 7 седмица 8 седмица
9 седмица 10 седмица 11 седмица 12 седмица 13 седмица 14 седмица 15 седмица 16 седмица
17 седмица 18 седмица 19 седмица 20 седмица 21 седмица 22 седмица 23 седмица 24 седмица
25 седмица 26 седмица 27 седмица 28 седмица 29 седмица 30 седмица 31 седмица 32 седмица
33 седмица 34 седмица 35 седмица 36 седмица 37 седмица 38 седмица 39 седмица 40 седмица

 

 


Пресметајте го вашиот термин за породување и во која седмица од бременоста се наоѓате:

 


Датумот на Вашата последна менструација:    

                        (MM/DD/YYYY формат)Просечното траење на еден Ваш циклус:      (22 to 45)

(Не е задолжително пополнувањето на полето)Просечната должина на Вашата лутеална фаза:   (9 to 16)

(Не е задолжително пополнувањето на полето)Проценето време на зачнување: Термин за породување: Има поминато од Вашата бременост.