Видео: Анимација на формирање на лицето кај бебето

Научниците направија анимација на развојот на лицето кај бебето во стомакот на мајката. Тие открија дека лицето не расте едноставно од мало поголемо, туку се склопува како еден вид на слагалка од повеќе делови. Клучното сврзно место се наоѓа помеѓу носот и устата.

 

лице на бебе