Календар на овулација и пресметка на плодни денови

Пресметка на овулација и плодни денови

Користењето на калкулатор за плодни денови и овулација е едноставна алатка за помош при забременување и одредување на плодните денови. Со калкулаторот можете  да дознаете однапред кога се вашите плодни денови и овулација. Негативна страна на калкулаторите е што може да функционираат само кај жени кои имаат редовни менструални циклуси. Доколку вашиот циклус има поголеми варирања, тогаш ќе имате варирање и на денот на овулација и плодните денови. Во таков случај потребно е да ги следите и другите знаци на овулација.

Имајте впредвид дека иако овие калкулатори се доста точни, сепак секоја жена е посебна и кај некои жени ќе има извесно отстапување. Најдобри резултати можат да се постигнат во комбинација со следење на другите знаци на плодност и овулација.

 

Внесете го датумот на Вашата последна менструација:

/ /

Вообичаено траење на еден Ваш месечен циклус: