Бременост

Видео: бебе родено во цел водењак

Од: Твое Бебе on Недела, 06/03/2016 - 10:14
бебе родено со цел водењак

Пред породувањето водењакот пука, но во ретки случаи може да се случи бебето да се роди во непукнат водењак. Уште поретко се случува настанот да биде снимен на видео како во овој случај. Глетката е восхитувачка, се назира дел од животот во матката.

Како да се преброди зимската бременост

бременост во зима

Сигурно сте си мислеле дека е многу полесно отколку во лето, ќе ги избегнете жештините. Но, зимската бременост си има свои предизвици. Еве некои од нив:

Зачестено мокрење во бременоста

зачестено уринирање во бременост

Ви се случува да трчате во тоалет на секои десет минути или да се будите на секој пола час? Не сте сами, жените во сите стадиуми на бременоста се соочуваат со потреба за зачестено мокрење.

Видео: Што се случува во матката?

Од: Твое Бебе on Сабота, 10/10/2015 - 17:08

За само 38 седмици оплодената јајце клетка ќе се развие во целосно оформено бебе. Животот на бебето во матката се одвива во текот на 38 седмици, но велиме дека бременоста трае 40 седмици бидејки лекарите нејзиното траење го сметаат од првиот ден на последната менструација на мајката.

Видео: Развојот на бебето во стомакот прикажан низ ултразвук

Од: Твое Бебе on Вторник , 06/10/2015 - 10:44
Бебе се смее уште во стомакот на мајката

Прекрасно видео на кое може да се види како се одвива развојот на бебето во текот на деветте месеци поминати во стомакот на мајката преку реални ултразвучни снимки.

Вашето бебе јаде тоа што јадете вие

влијание на исхраната на мајката врз бебето

Нова кампања се обидува да ги предупреди бремените идни мајки, како и мајките на малите деца за ефектите од нивната исхрана врз нивните деца. За цел на кампањата направени се фотографии на бебиња кои цицаат, додека дојките на мајките се насликани да личат на разни нездрави оброци (чизбургер, слатки, газирани пијалоци и сл.).

Бебињата почнуваат да учат уште во стомакот на мајката

трето тромесечие од бременоста

Група научници од Универзитетот на Хелсинки открија дека процесот на учење кај бебињата почнува многу порано отколку што се мислеше. Бебињата почнуваат да учат уште пред да се родат.

Полза од авокадото во бременоста

авокадо

Авокадото освен што може да се приготви и јаде на безброј начини, е исклучително здраво овошје. Авокадото е преполно со хранливи материи, кои се неопходни за правилен раст и развој на бебето во стомакот.

Градите ја паметат бременоста и со второто дете доењето оди полесно

доењето на второто бебе е полесно

Познато е дека мајките кои веќе ги доеле бебињата, вообичано имаат помалку потешкотии со доењето на второто дете. Сега ова го потврдија и научниците.

Како се хранат бебињата во првото тромесечие од бременоста

ембрион

Станува збор за т.н. 'матерично млеко', односно секрети на жлездите кои се наоѓаат во внатершната обвивка на матката.

Pages