Дете

Како да им поставите ограничувања на малите деца

Веројатно како и секој родител на мало дете зборот НЕ е многу често на вашата уста: не го удирај брат ти, не го ставај тоа во уста, тоа не е играчка, не оди таму, не трчај ... и така во недоглед. Сепак имајте во предвид дека зборот НЕ се враќа како бумеранг, колку повеќе вашето дете ќе го слуша, толку повеќе и ќе го изговара.

Доминантните родители во домот влијаат врз самопочитувањето на децата

дете со родителите

Самопочитувањето кај децата е поврзано со однесувањето на оној родител кој се смета за помоќен во домот. Ова е заклучок на студија на Универзитетот во Сасекс.

Сезонски алегрии, симптоми на сезознски алергии и помош

сезонски алергии

Сезонските алергии се во полн ек. Можеби вашето дете "настинува" секоја година во исто време, кивање, затнатост, растечен нос - симпомтоми кои се поврзани со временските промени.

Како да му помогнете на детето кога се досадува

здодевност

Денешниот свет е презатистен со технологија и на дланка ни се достапни многу нешта. Така, не изненадува тоа што нашите деца сакаат да бидат постојано забавувани.

10 Фрустрирачки, но многу важни работи за развојот на малите деца

дете

Малите деца се за восхит. Тие сакаат да истражуваат, да бидат немирни и буквално ќе фрлат се само за да ве гушнат. Тие се толку мили и прекрасни..., поголемиот дел од времето.

Како да го обликувате мозокот на вашето дете за успех

деца

Најважен дел за развој на мозокот на вашето дете сте самите вие. За да му дадете најдобри шанси за успех на вашето дете, не мора да имате совршени гени, дури не ви се потребни и сите оние модерни книги.

10 Работи за кои родителите треба да престанат да се грижат ВЕДНАШ!

Грижите се составен дел од нашите животи, но речиси никогаш не биле толку изразени како кога ќе станете родител. Кога ќе се роди бебето, родителите се загрижени и оптоварени со вина заради нивните родителски способности, ги анализираат своите секојдневни одлуки.

Децата имаат најпозитивни чувства кон мајките, кои ја почитуваат нивната автономија

мајка и деца

Мајките, кои го подржуваат чувството за автономија на нивните деца се гледани попозитивно од нив. Почитувањето на автономијата е важно, не само за развојот на децата, туку и за формирање на позитивен однос родител - дете.

Како да се толкуваат графиконите и растот кај децата

дете

Графиконите и перценитилите, кои ги користат лекарите се базирани на просечни доени и недоени бебиња, од различна етнинчка припадност. Перцентилите можат да звучат застрашувачки, но тие имаат едноставно толкување:

Pages