Божикно чудо: Мајка и бебе починале на породување, но се случило невозможното

Mike Hermanstorfer гледал на Божикната вечер неговата сопруга доживеала срцев удар и починала за време на породувањето. За само неколку минути прекрасниот ден се претворил во кошмар. Лекарите итно направиле царски рез, но и бебето не дишело, ниту давало некакви знаци на живот. Мајк вели:

Половина од моето семејство лежеше пред мене, нема друг начин да се каже тоа - мртво. Лекарите не усеаја да ја анимираат, па направија итен царски рез за да го спасат бебето, но кога се роди и тоа не дишеше.

Др. Stephanie Martin објаснува:

Таа немаше пулс, не чукаше срцето и беше сива. Беше мртва, а тогаш се случи нешто восхитувачко, без никакво објаснување, пулсот на Трејси се врати. Лекарите побрзаа да го довршат царскиот рез и додека ја оперираа се обидоа бебето да почне повторно да дише и тоа успеа.

Сега родителите со бебето се дома, заедно со двете постари деца. Таткото вели:

Има само едно објаснување за тоа дека двајцата се тука "Тоа е апсолутно чудо"!