близнаци

двете сестри близначки

Bianca McKewan (35) била во 13-та недела од бременоста кога дознала дека носи едентични близнаци. Со сопргуот Trevor (45) биле воодушевени од веста и не можеле да бидат посреќни, но 3 недели подоцна лекарите им кажале дека бебињата имаат близначки трансфузиски синдром.

близнаци

Браќата близнаци Jarrell и Jeromme Spence станале татковци во ист ден, но сличностите не завршуваат таму. Џером и неговата партнерка Теган му посакале добродојде на синот Камерон во 2.04 часот во понеделникот утрото.

близнаците

Близначињата Блер и Инес се родиле 10 недели предвреме и биле однесени на интезивна нега, додека лекарите стравувале дека можеби нема успеат.

породувањето со близначките

Gerri Wolfe, 41 храбра мајка од Австралија самата посегнала во стомакот и ги извадила близнаците за време на царски рез. Тоа и било петто породување со царски рез, но овој пат не сакала тоа да биде традиционален царски рез.

близначките

Carmelle Hartgrove и нејзиниот сопруг биле пресреќни кога дознале дека ќе имаат близнаци. Но нивната радост била поматена кога лекарите им кажале дека бебињата се моноамино и дека делат еден водењак и една плацента.

тројка

Џули и Дејвид Григла од Јута, со помош на ин витро третман во април оваа година ја добиле тројката: Авраам, Брејди и Христијан. Среќните родители биле шокирани кога после само неколку месеци природно зачнале близнаци.

близнаците

Megan Szylvian неочувано се породила после само 27 недели од бременоста. На денот кога бил терминот на нивното раѓање, таа на близнаците им напишала писмо, во кое го излева срцето за нив.

спасоносната прегратка

Кајри и Бриел Џонсон се родени на 17 Октомври 1995 г, цели 12 недели пред термин. Во тоа време стандардна пракса во Медицинскиот центар на Централен Масачусетст било двете близнчки да бидат во посебни инкубатори за да се намали ризикот од инфекција.

близначињата се закрепнати

Кога Nichola Baird, во 12 недела од бременоста дознала дека е бремена со близнаци била пресреќна. Но кога била во 23 недела се случило неочекувано да започне породувањето. Никола кога сфатила што се случува ја фатила голема паника.

мајка и бебе

Малиот Џошуа имал инфаркт кога бил стар само 48 часа. Неговата мајка приметила дека испушта чудни звуци, се утврдило дека е инфаркт.

Pages