Потресна исповед на 16 годишна девојка која избрала да роди

млада мајка

Кога Дарби дознала дека е бремена, на почетокот не можела да поверува дека тоа навистина се случува, се додека не и потврдила лекарката. Таа уште и рекла:


На тоа столче седеле многу жени што жалеа за абортусот, но ниту една не жалеше дека го родила бебето.

Дарби размислувала за трите избора кои ги имала: да абортира, да биде родител или да го даде бебето на посвојување. После многу размислување си рекла дека ете, можеби не треба да го има тоа бебе, но сепак надвладеала другата страна и решила да го роди.

Сега во солзи кажува дека не може да замисли да го нема и би била загубена ... Погледнете и сами што има во срцето на младата мајка:

 

 


Завршува со зборовите:


Одберете живот, никогаш нема да зажалите!

Навистина е така. Која мајка зажалила за раѓањето на своето чедо, кога цел океан од љубов се спушта од Небото врз неа, додека го држи најскапоценото нешто на целата земја.

За бременост: