Очајот се претворил во надеж: Бебенце извадено од урнатините во Непал, живо и здраво!

бебето спасено од урнатините

Четири месечниот Sonit Awal поминал 22 часа под урнатините по земјотресот. Домот на семејството бил целосно уништен, а бебето останало под урнатините. Неговиот татко ја повикал на помош војската, но тие не можеле да го спасат. Се вратитле на местото следниот ден и го извадиле бебето од под гредите, циглите, камењата и прашината.

Бебето веднаш било однесено во болница за да биде прегледано, но избегнало посериозни повреди.

Голем да расте и Божјата рака нека продолжи да бдее над него!