Објавено името на малата Принцеза: Шарлот Елизабет Дијана

принцезата

Кејт и Вилијам го објавија името на нивната новородена ќеркичка. Името им одава чест на бабата, дедото, како и прабабата на Принцезата. Шарлот е француска форма на името на дедото Чарлс, а трогателно е тоа што малата принцеза ќе го носи и името на бабата Дијана. Шарлот воедно е и средното име на тетката Пипа Мидлтон.

Таа ќе биде нарекувана Нејзиното Височество Принцезата Шарлот од Кембриџ.

 

родителите

 

родителите

 

прослава


В‎илијам и Кејт вчера останаа зад затворени врати, но ја пренесоа нивната благодарност за искажаните честитки, илјадници примени пораки и подршка која ја добија. Тие се заблагодарија и на персоналот во болница каде се роди Принцезата.

Нека е жива и здрава!

Разни: