тромесечие

Промени на градите

Градите се подготвуваат за доење на бебето, па тие во бременоста претрпуваат големи промени. Зголеменото количество на естроген и прогестерон прави градите да бидат потечени, болни и чувствителни. Добар градник кој ќе дава добра потпора е далеку од луксуз, тоа ќе ви ја намали непријатноста.

Бременоста по тромесечија

 

Бременоста трае околу 40 седмици, почнувајки да се брои од првиот ден на вашата последна менструација. Запомнете го овој ден, затоа што тоа е важна информација за вашиот лекар и следењето на вашата бременост. Вашиот лекар ќе ја пресмета должината на вашата бременост, врз основа на овој датум. При редовните контроли ќе го споредува развојот и напредокот на бременоста врз основа на таа информација.