Сметање на неделите и месеците во бременоста

броење на неделите во бременоста

Во табелата подолу можете да видите како се бројат месеците и тромесечијата во бременоста.

Недели1 - 45 - 89 - 1314 - 1718 - 2122 - 2627 - 3031 - 3536 - 40
Месецпрвивторитретичетвртипеттишестиседмиосмидеветти
Тромесечиепрвовторотрето

 

Бременост по недели

 

1 седмица2 седмица3 седмица4 седмица5 седмица6 седмица7 седмица8 седмица
9 седмица10 седмица11 седмица12 седмица13 седмица14 седмица15 седмица16 седмица
17 седмица18 седмица19 седмица20 седмица21 седмица22 седмица23 седмица24 седмица
25 седмица26 седмица27 седмица28 седмица29 седмица30 седмица31 седмица32 седмица
33 седмица34 седмица35 седмица36 седмица37 седмица38 седмица39 седмица40 седмица

 


Пресметајте го вашиот термин за породување и во која седмица од бременоста се наоѓате:

 

 

Датумот на вашата последна менструација: (MM/DD/YYYY формат, нпр: 03/26/2014)
Просечното траење на еден ваш циклус: (22 до 45) (Не е задолжително пополнувањето на полето)
Просечната должина на вашата лутеална фаза: (9 до 16) (Не е задолжително пополнувањето на полето)
РЕЗУЛТАТИ БАЗИРАНИ ВРЗ ВАШИТЕ ВНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИ:
Проценето време на зачнување:
Срцето на бебето веројатно ќе може да се слушне на:
Првите движења на бебето веројатно ќе можете да ги почуствувате од:
Вашето прво тромесечие ќе заврши на:
Вашето второ тромесечие ќе заврши на:
Термин за породување:
Има поминато: од вашата бременост.