Природата на мајката

мајка и дете

Мајчинството е нешто што од корен го менува животот на жената, нејзините приоритети и распоред, но во исто време ја носи и најголемата промена во срцето, носи потполно нови нивоа на пожртвуваност. Еве една кратка сторија, која ја изразува суштината на мајчиното срце:

Мајката: Сине, што ако го загубам мојот вид?


Синот: Ќе те однесам во најдобрата болница во земјава.


Мајката: Што ако таму не ми го излекуваат видот?
 

Синот: Ќе те однесам во најдобрата болница во цел свет.
 

Мајката: Ако и таму не можат да ме излечат?
 

Синот: Ќе те грижам за тебе до крајот на животот.
 

Мајката: Те сакам сине.
 

Синот: Мамо, што ако јас го загубам видов?
 

Мајката: Ќе ти ги дадам моите очи.


Тоа е мајката!