Заради сообраќајка се родил толку мал, сега ќе го слави првиот роденден

предвремено роден во 24 недела

Бебето Aiden се родило во 24-та недела од бременоста после тешка сообраќајка. Неговите родители Trent и Jessica Duncan, од Мисури, знаејки дека шансите да преживее толку мало бебе не се поголеми од 50% биле многу загрижени.

 

Ајден во болница

 

Но, се случило чудо. Ајден не само што преживеал, туку и добро напредува, а сега неговите родители се спремаат и да го прослават неговиот прв роденден.

Нека е жив и здрав и нека прослави уште мноооогу среќни родендени!

 

Бебето полни една година