Мајка се породила за две минути во бањата

раѓањето било во бањата

Mary Gorgens, мајка на 5 деца никогаш немала породување, кое траело подолго од 2 часа. Сепак, со последното дете ги срушила сите рекорди. Откако почнале породилните болки до раѓањето поминале само 2 минути. Бебето се родило на подот во бањата. Секое наредно дете Мери го раѓала се побрзо и побрзо, но на она што се случило на последното раѓање воопшто не била спремна.

Мери вели дека нејзината пријателка се шегува со неа, дека е доволно да кивне и ги раѓа децата.

Кога сфатила дека ќе се пораѓа, таа го разбудила нејзниот сопруг - кој мислел дека има време време. Кога се вратил од бањата ја видел својата жена како го држи новородениот син во прегратка.

Мери вели:


Немаше знаци, болка, чувствто. Навистина не го очекував тој ден.


За среќа семејството е научено на нејзините брзи породувања. Првото бебе го родила 2 часа откако почнало породувањето, тоа се случило во болница. Бебебето се родило 12 минути откако стасала во болницата.

 

првото бебе

Првото бебе се родило 12 минути по пристигнување во болницаСо второродената ќеркичка породувањето траело 90 минути и таа се родила на патот кој болница.

 

второто бебе

Второто бебе се родило во колаТретото бебе исто така се родило во колата, 50 минути откако ги добила првите знаци дека ќе се породи. Ќеркичката се родила со цел водењак, па нејзиниот татко самиот го скинал со прстите.

 

третото бебе

Третото бебе повторно е родено во колаЧетвртото се родило 10 минути по првите знаци, исто како и петтото на подот на купатилото.

четврото бебе

Четвртото бебе се родило во бањатаНејзиниот сопруг веќе е научен на брзите породувања.

Парот засега не планира да има уште деца, но не ја исклучуваат можноста за тоа.

Мери вели дека никогаш не примила средство против болка, бидејки немало ни време. Таа вели:


Интезивно е кратко време. Навистина е лудо. Родив пет на тој начин и секое наредно се раѓаше се побрзо.

Среќна сум што иако тоа не се случи во болница, на крај сепак се помина без проблеми и сите тие се здрави.

Чудесно е што се може да направи вашето тело.