Абортус

Мелиса Оден

Пред неколку дена си го притиснав прстот на вратата. Додека испуштив крик, во исто време, симултано, наеднаш ми прелета мисла на која не сум помислила долго време: Се прашувам колку болка искусив за време на абортусот, кој го преживеав?

Чен

Во денешна Кина, под комунистичкото владеење, власта може да ја стави нејзината рака во вашето тело, да го грабнат вашето бебе од вашата матка и да го убијат бебето пред вашето лице. Ова се зборови на ...

храбрата мајка

Ashley Bridges (24) ја направила крајната жртва за нејзиното неродено бебе, со тоа што одбила третман со хемотерапија кога во бременоста и бил дијагностициран рак на коските.

Ела со родителите

Само неколку недели пред терминот за пoродување на родителите им било советувано да го абортираат нивното бебе, заради појава на хидроцефалис. Тие биле шокирани и решиле да ја продолжат бременоста.

млада мајка

Кога Дарби дознала дека е бремена, на почетокот не можела да поверува дека тоа навистина се случува, се додека не и потврдила лекарката. Таа уште и рекла:

Вард Мајлс Милер е среќно 16 месечно бебенце, кое сака да го брка семејното куче. Но тој се родил 15 недели предвреме и првите 107 дена од животот ги поминал во болница, на интезивна нега на неонатален оддел.

Pages