Забременување

бразилски ореви

Селенот, кој се наоѓа во големи количини во бразилските ореви, потоа во црвеното месо, морската храна итн. одамна се знаеше дека игра важна улога во машката плодност. Но, сега научниците открија дека селенот има клучна улога и во развојот на фоликулите кај жените.

тест за бременост

Доцнење на менстуралниот циклус, со негативен тест за бременост не е никаква реткост, така да нема причина за да ве фаќа паника. Кога велиме дека доцни менстуалниот циклус, всушност најчесто зборуваме за тоа дека задоцнила овулацијата за некој ден, па затоа се одложило и доаѓањето на менстурацијата.

Бледата втора црта на тестовите за бременост често пати е многу фрустрирачка за жената која го прави тестот. Иако бледата линија може да се смета за позитивен тест, сепак понекогаш може да биде така наречена евапорациска линија и да доведе до лажен позитивен резултат.

Викендов во продажба е пуштен првиот домашен тест наречен SpermCheck, кој овозможува проверка на состојбата на спермата кај мажите во домашни услови.

Pages