ултразвук

слика од бебето на ултразвук

Бебето е старо само 14 недели. Лекарот видел дека тоа плеска со рачињата, па тогаш тој заедно со мајката почнале да пеат, додека таткото го снимал екратнот на камера.

бебе се криви со јазикот во стомакот на мајката

Среќната мајка, која е наша читателка, била на ултразвучен преглед во 25-та недела од бременоста. Невообичано било тоа што бебето баш тогаш решило да го исплази јазикот. Лекарот не можел да не се насмее, тој искоментирал:

бебе во матката

Кога родителите отишле на преглед воопшто не очекувале дека ќе го видат ова. Малото бебе се оттурнува со стопалата од ѕидот на матката и се ниша напред-назад.

Британска докторка направила восхитувачка јасна 4Д слика на бебе, кое се проѕева во матката. Животот на бебињата во стомакот на мајката се покажува дека е многу покомплексен, од она што се веруваше пред напредокот на ултразвучната технологија.

Група од 15 медицински експерти од областа на радиологија, акушерство и гинекологија, како и ургентна медицина , свикана од страна на Друштвото на Радиолози по Ултразвук ( SRU ), препорача нови критериуми за употреба на ултрасонографијата во одредувањето во прво тромесечие дека бременоста не е одржлива ( нема шанси да напредува и да резултира со живородено бебе) .