Со танцување до полесно породување

Активното породување е одличен начин за да се скрати породувањето и да се избегнат непотребни интервенции. Танцувањето е одлично за активно породување, музиката ја опушта мајката, а кружните движења со колковите помагаат во отворање на пелвисот и му помагаат на бебето во спуштањето. Еве некои видеа кои можеби ќе ви дадат инспирација.

1. Оваа мајка е 4 см отворена и бремена со близнаци. Таа танцува заедно со ќеркичката, а нејзините движења се навистина импресивни.

 

 2. Оваа мајка пак се наоѓа во болница, каде практикува стомачен танц. Оваквите движења се совршени за отворање на пелвисот и спуштање на бебето.

 

 

3. Уште еден стомачен танц:

 

 

4. Не мора да правите ништо специјално, оваа мајка едноставно се опушта на нејзината топка: